Preparate carne

Preparate carne

Cotlet de porc cu sos aromat de roșii și ardei copți

- ingrediente -

 Un meniu deosebit pentru o masă în familie: Cotlet de porc cu sos aromat de roșii și ardei copți!

  • 1 kg cotlet de porc cu os
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mult cimbru verde
  • 3-4 căței de usturoi
  • Pentru sos:
  • 500 g roșii pasate
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • chili
  • 50 g capere
  • 50 g măsline kalamata
  • Pentru servit:
  • ardei copți

- mod de preparare -

 Cotletele de porc porționate, se așază în tava unsă cu ulei și se condimentează cu sare, piper și mult cimbru verde.

Se adaugă printre carne și rondele de usturoi și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, pânăcotletele sunt bine rumenite. Din când în când se mai ung cu sosul din tavă și se întorc de pe o parte pe alta.

Citește și: Rețeta Cotlete de porc cu garnitură de fasole păstăi și sos gremolata

Pentru sos, se pasează roșiile și se fierb cu 1 ceașcă de apă, puțin ulei de măsline, sare, piper, cimbru, puțin praf de chili și 1-2 căței de usturoi răzuiți.

Când sosul se reduce și devine consistent se adaugă măslinele și caperele. Se mai lasă să fiarbă câteva minute împreună, să se întrepătrundă gusturile.

Se coc ardeii și se servesc cu sosul de roșii și deliciosul cotlet de porc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe