Preparate carne

Preparate carne

Cotlet de porc în crustă de pesmet și parmezan cu tagliatelle în sos de ciuperci

- ingrediente -

O combinație gustoasă și de nerefuzat:  Cotlet de porc în crustă de pesmet și parmezan cu tagliatelle în sos de ciuperci!

  • 1 kg cotlet de porc, cu os
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • muștar
  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 200 g pesmet
  • 200 gr parmezan ras
  • ulei
  • Pentru garnitură:
  • 500 g tagliatelle
  • 1 kg ghebe
  • 50 g unt
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 600 ml smântână dulce

- mod de preparare -

 Se porționează cotletul de porc în felii de 3 cm grosime, care se presară cu sare, piper și cimbru și se ung din belșug cu muștar. Se pun într-un vas acoperit și se dau la rece pentru o oră. Apoi, se trec prin făină, prin ouă amestecate cu un praf de sare și unul de piper, apoi prin pesmet amestecat cu parmezan ras și se prăjesc în ulei încins.

Pentru sosul de ciuperci, se călește ceapa tocată fin în unt topit, se adaugă și usturoiul răzuit, apoi ciupercile marinate, tocate. Se lasă la foc15-20 de minute, apoi se adaugă smântâna dulce și se asezonează cu sare, piper și cimbru.

Vezi și Rețeta Paste cu spanac și sos de ciuperci cu brânzeturi!

Se mai lasă pe foc pentru un clocot sau două, apoi se adaugă tagliatellele fierte în apă cu sare și 2 crenguțe de cimbru.

Se servește deliciosul cotlet de porc în crustă de pesmet și parmezan cu tagliatelle în sos de ciuperci, alături de o salată verde.

Vezi și Rețeta Tagliatelle picante cu somon la cuptor!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe