Preparate carne

Preparate carne

Cotlet de porc în sos de vin cu lămâie și piure de cartofi cu sparanghel

- ingrediente -

 Pentru un prânz delicios în familie, sau de ce nu, pentru atunci când aveți musafiri, este potrivit un astfel de preparat: „Cotlet de porc în sos de vin cu lămâie și piure de cartofi cu sparanghel”!

Dar vă puteți inspira și din aceste Rețete de fripturi din carne de porc, perfecte pentru mese festive.

  • 1 kg cotlet de porc fără os
  • 2 lămâi
  • 750 ml vin alb
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 1 legătură de sparanghel verde
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 kg cartofi
  • nucșoara
  • sare
  • piper
  • cimbru

- mod de preparare -

 Cotletul de porc se condimentează cu sare și piper și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline încins, pentru a prinde o ușoară crustă.
Se transferă apoi într-o tavă de cuptor și se stropește cu zeama de la cele două lămâi, pe toate părțile.
Peste lichidul rămas în tigaie se adaugă vinul, dulceața de ardei iuți, cimbru, sare, piper și se fierbe până se evaporă alcoolul.
Sosul se toarnă peste cotletul de porc, apoi se dă tava la cuptor până când mușchiulețul este bine rumenit și pătruns la interior.
Cartofii se curăță, se toacă în cuburi și se fierb, în apa cu puțină sare.
Apoi se scurg, se pasează adăugând unt și se diluează cu puțin lapte fiert. Se condimentează cu nucșoară.
Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se trage la tigaie în puțin unt sărat.
Cotletul de porc se feliază și se servește cu sosul în care s-a preparat, trecut prin sită, alături de piure de cartofi și sparanghel.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest