Preparate carne

Preparate carne

Cotlete de porc cu garnitură de fasole păstăi și sos gremolata

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Vă este poftă de niște cotlete de porc frumos rumenite și nu mai știți cu ce să le asortați? Încercați această rețetă Cotlete de porc cu garnitură de fasole păstăi și sos gremolata și veți fi cuceriți de așa combinație!

  • Pentru sosul gremolata:
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură busuioc verde
  • 50 gr alune caju
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • 50 gr parmezan
  • 1-2 linguri muștar
  • 1 lingură miere
  • sare
  • nuci pecan, pentru decor
  • Pentru friptură și garnitură:
  • 5-6 cotlete de porc cu os
  • 2-3 mere
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 500 gr păstăi de fasole verde
  • 500 gr păstăi de fasole galbenă

- mod de preparare -

 Cotletele de porc, frumos porționate, se trag la tigaie în puțin ulei, asezonate cu sare și piper, apoi se dau la cuptor pe un pat din felii de mere și de păstârnac, iar printre ele se presară căței de usturoi, întregi. Se lasă la cuptor mai întâi acoperite cu folie de aluminiu pentru o oră și 30 de minute, apoi 15-20 de minute fără folie, pentru a se rumeni.

Între timp, se prepară sosul gremolata și garnitura de fasole păstăi.

Pentru sosul gremolata se toacă mărunt busuiocul și pătrunjelul și se feacă cu ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se adaugă alunele tocate grosier din cuțit, muștar, miere și parmezan.

Fasolea păstăi se fierbe al dente, pentru 3-5 minute în apă clocotită cu sare.

Se servesc delicioasele cotlete de porc cu garnitură de fasole păstăi și sos gremolata și se presară câteva nuci pecan, pentru un plus de gust.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe