Preparate carne

Preparate carne

Crochete de pui pe pat de brânzeturi și rucola

+5 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  1 kg piept de pui 
  •  1 morcov 
  •  1 ceapă 
  •  1 rădăcină pătrunjel 
  •  1 rădăcină păstârnac 
  •  pesmet 
  •  2 ouă 
  •  făină 
  •  ceapă verde 
  •  pătrunjel 
  •  sare 
  •  ulei 
  •  200 gr cremă de brânză 
  •  200 gr cremă de smântână 
  •  150 gr telemea 
  •  alune caju 
  •  pâine feliată 
  •  salată rucolă 

- mod de preparare -

  Se curăță radacinoasele și ceapa. Se pun la fiert întregi, cu puțină sare pentru a pregăti o supă rapidă de legume. 
  
 Pieptul de pui se toacă la mașină, apoi se adaugă peste legume și se lasă la fiert aproximativ 30 minute. Se scot legumele, se strecoară zeama și se pune deoparte, și din ea, se va prepara un sos alb dens, cu puțin unt și făină, fiert întocmai ca un sos bechamel. 
  
 Peste carne se adaugă acest sos, sare, piper, puțin pesmet, ceapă verde tocată mărunt. Se amestecă bine compoziția, se formează crochete care se tăvălesc prin făină, ou și pesmet și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. 
  
 Brânzeturile se amestecă cu ceapă și pătrunjel tocat. Se adaugă alune caju tocate grosier. 
  
 Feliile de pâine se prăjesc, se tartineaza cu amestec de brânzeturi și se servesc cu crochete, totul pe un pat de salată rucolă. 
  
 Sunt grozave! 
  
 Să vă fie de folos! 
  

 

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest