Preparate carne

Preparate carne

Cum faci cel mai cremos orez cu pui și legume

- ingrediente -

 Ce poate fi mai simplu și gustos pentru o masă principală din zi decât o rețetă de orez cu pui și legume? Însă aceasta este rețeta celui mai cremos orez cu pui și legume, pe care o va adora oricine o va degusta.

  • 500 gr piept de pui
  • 30 ml ulei
  • 50 gr unt
  • sare și piper
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei dulce
  • 300 gr orez
  • 150 gr mazăre și morcovi cuburi, congelate
  • 600 ml apă
  • 250 ml smântână de gătit
  • 50 gr parmezan răzuit
  • 2 albușuri de ou
  • puțin unt pentru uns forma

- mod de preparare -

 Punem un vas cu 600 ml de apă la fiert și un praf de sare. Când începe să fiarbă, adăugăm mazărea și morcovii, direct congelate și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le scoatem, cu o paletă, în apă rece. În apa de pe foc adăugăm orezul și îl lăsăm spă fiarbă până o absoarbe pe toată. Apoi, adăugăm smântâna de gătit și lăsăm orezul să fiarbă până o absoarbe și pe aceasta. Adăugăm spre final, un praf de sare și unul de piper. Stingem focul, acoperim vasul cu orez și îl lăsăm așa să se răcească. 

Mai puteți opta și pentru Rețeta Pilaf de orez cu multe legume

Între timp, ne ocupăm de pieptul de pui. Porționăm pieptul de pui în cuburi mai mari pe care le asezonăm cu sare, piper și boia de ardei și le rumenim în ulei încins, adăugând și câte puțin unt, p parcurs. Adăugăm în tigaie și 2 foi de dafin și puțin busuioc uscat și bine mărunțit. Când pieptul de pui este bine pătruns, stingem focul, acoperim tigaia și așteptăm să se răcească atât orezul cât și pieptul de pui.

Batem albușurile de ouă cu un praf de sare până devin spumoase. Amestecăm orezul cu mazărea și morcovii, precum și cu pieptul de pui cu tot cu grăsimea în care s-a preparat. Încorporăm, ușor albușurile bătute și transferăm totul într-un vas de yena cu capac, uns cu unt. Dăm vasul cu orez cu piept de pui și legume la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute, în cuptorul preîncălzit. Orezul va deveni aerat și cremos și foarte gustos.

Mai vedeți și Rețeta Orez cu rozmarin și legume trase la tigaie

În timpul servirii, putem răzui parmezan deasupra și putem presăra, opțional, pătrunjel verde, tocat.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe