Preparate carne

Preparate carne

Cum se prepară cârnații tradiționali de casă! Rețetă veche, din bătrâni.

- ingrediente -

Sunt mult mai gustoși și mai sănătoși cârnații preparați în casă, cu ingrediente naturale, fără potemțiatori de gust și conservanți!

  •  1,5 kg carne de vită
  • 3 kg carne de porc mai cu grăsime
  • mațe de porc
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 linguri de sare
  • 1 lingură de piper
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • 1 lingură boia de ardei( de preferință afumată)

- mod de preparare -

Iată cât de simplu se prepară rețeta de  cârnații tradiționali de casă!

Se taie carnea cubulețe, apoi se trece prin mașina de tocat, amestecată( cea de vită cu cea de porc).
Se curăță usturoiul și se pisează în mojar cu puțină sare, apoi se adaugă peste carne.
Se adaugă și condimentele și se amestecă bine carnea ca și când am frământa un aluat.
Apoi se acoperă și se dă la rece pentru câteva ore să se întrepătrundă aromele.
Mațele se țin în apă rece, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Asamblăm la mașina tocat carne, dispozitivul( tulumba) pentru umplut cârnați. Scurgem bine mațele și le introducem, pe dispozitiv, apoi adăugăm carnea în cuva mașinii de tocat și umplem mațele cu carnea pentru cârnați.
Îi legăm la capete și îi atârnăm pe o sfoară, sau pe culmea de rufe în balcon, lăsându-i 2-3 zile să se usuce.
Apoi se pot congela sau păstra în untură, prăjiți.

Foarte bună va fi această rețetă de Mâncare țărănească de varză cu cârnați tradiționali de casă, sau această rețetă de Iahnie de fasole cu cârnați tradiționali de casă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest