Preparate carne

Preparate carne

Dovlecei cu carne la cuptor

- ingrediente -

  •  2 dovlecei
  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • 4 căţei usturoi
  • mărar verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 2 ouă
  • 100 g smântănă

- mod de preparare -

 Dovleceii curăţați de coajă se taie rondele şi se sărează.
Carnea tocată se condimentează, se amestecă împreună cu ceapa tocată mărunt, usturoi pisat şi puţin mărar.
Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei se pune un strat de dovlecei, peste care se pune carnea tocată şi se acoperă cu dovlecelul rămas, peste care se pun roşiile tăiate rondele şi o cană de apă.
Dovlecelul se lasă în cuptor circa 40 min, iar în ulttimele 10 minute, sa amestecă smântâna cu ouăle și se toarnă deasupra, pentru gratinare. 
Se poate presăra verdeață deasupa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest