Preparate carne

Preparate carne

Empanadas cu ficat de pui și verdeață

- ingrediente -

O rețetă grozav de bună de  Empanadas cu ficat de pui și verdeață, pe care vă invit, cu drag, să o încercați!

  • Aluat de empanadas:
  • 750 gr făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 ml apă rece
  • 1 lingură oțet
  • 2 ouă
  • Pentru umplutură:
  • 300 gr ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 6-8 frunze de busuioc verde
  • puțin cimbru
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • sare și piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei

- mod de preparare -

 Iată cum pregătim rețeta Empanadas cu ficat de pui și verdeață!

Pentru a pregăti aluat de empanadas, se cerne făina și se amestecă cu sarea. Se adaugă untul tăiat cuburi, ouăle, oțetul și apa rece. Se frământă  un aluat omogen care se acoperă și se dă la rece cât timp se pregătește umplutura.

Pentru umplutură se rumenesc ficățeii de pui în ulei, presărați cu sare, piper și boia. Se adaugă ceapa tocată fin și 0 ceșcuță de vin roșu și se lasă ficățeii să se prepare  până când se evaporă alcoolul. Se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt și se amestecă cu pătrunjelul și busuiocul, tocate și acestea mărunt.

Se scoate aluatul de la frigider, se întinde o foaie din care se decupează cercuri de aproximativ 8-10 cm.  Se pune în fiecare câte 2 linguri cu umplutură. Se formează coltunași care se presează pe margini cu o furculiță. Se așază într-o tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.

Se servesc calzi cu diverse sosuri. Pot constitui și baza unor pachete.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe