Preparate carne

Preparate carne

Escalop de porc cu ciuperci

- ingrediente -

 Dacă ești în căutarea unui preparat gustos și sățios, pentru o masă în familie, este ideal acest Escalop de porc cu ciuperci!

  • 1 kg mușchi de porc
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapa roșie
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță zahăr
  • 750 ml vin alb
  • făină
  • 1 lingură smântână
  • zeama de la o lămâie

- mod de preparare -

  Mușchiul de porc se feliază ca pentru șnițele.
Se bat feliile de carne cu ciocanul de șnițele, apoi se masează cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
Se lasă la odihnit câteva minute.
Apoi se trec prin făină si se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți.
Ciupercile se feliază și se trag la tigaie în ulei, împreună cu doi căței de usturoi răzuitți și o ceapă tocată mărunt, apoi se sting cu vin.
Se adaugă și carnea și se lasă ăa fiarbă până când se evaporă alcoolul și scade bine sosul.
Se caramelizează ceapa roșie tocată mărunt, în puțin ulei și o linguriță de zahăr, apoi se adaugă peste ingredientele din vas.
Spre final, se potrivește gustul escalopului cu zeamă de lămâie, sare si piper și se adaugă o lingură de smântână.

Deliciosul Escalop de porc cu ciuperci, se poate servi alături de niște cartofi copți, de un piure de cartofi, orez, sau cu o salată de legume.

Dacă optați pentru un preparat cu carne de vițel, încercați acest Antricot de vițel într-un sos delicios, preparat în stil oriental!

Sau dacă doriți un preparat cu carne de pui aceste Copănele de pui în sos bechamel picant, sigur vor fi pe placul oricui!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest