Preparate carne

Preparate carne

”Escalop fructat”, un preparat delicios

- ingrediente -

  •  1 kg mușchi file de porc
  • făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 3-4 pere
  • 100 g smochine
  • 50 g migdale
  • 1 lingură smântână
  • 250 ml vin roșu
  • 1 lime
  • 1 lămâie
  • brânză cu mucegai, sau cremă de bânză
  • baghete de pâine

- mod de preparare -

Mai întâi se prepară perele, care se curăță de coajă și se fierb în vin cu scorțișoară și zahăr, după gust, pentru 15 minute, apoi se lasă să se răcească în fiertura lor.
Carnea de porc se curăță de grăsime și tendoane, se feliază subțire, iar feliile se bat cu ciocanul șnițele și se asezonează cu sare și piper,
Se trec prin făină, se scutură, apoi se rumenesc în ulei încins, pe ambele părți.
Se scoate canea pe un platou, iar în locul ei se rumenesc smochinele, apoi se adaugă vinul de la pere și se fierbe până se reduce la jumătate.
Se adaugă coajă și zeamă de la lime și lămâie, iar spre final de fierbere, o lingură, poate două, de smântână, apoi se adaugă carnea și se mai lasă pe foc 4-5 minute.
Se servește escalopul fructat cu pere și migdale.
Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest