Preparate carne

Preparate carne

Evantai de vinete, o mâncare perfectă de sezon

- ingrediente -

 Este piața plină de vinete și nu mai știți cum să le preparați?

Nimic mai simplu și gustos decât acest evantai frumos!

  • 1 vânătă mare
  • 1 dovlecel crud
  • 2 roşii
  • 7 felii de bacon
  • 50 gr caşcaval
  • busuioc uscat
  • piper
  • sare
  • ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi

- mod de preparare -

 Spălăm vânăta bine şi o feliem pe lung, în 8 felii, fără a-i îndepărta coaja.
Ungem feliile cu ulei de măsline pe o parte şi pe alta şi le presăram cu sare, busuioc şi piper.
Feliem şi dovlecelul în 7 felii longitudinale, la fel şi baconul, iar roșiile le feliem pe rotund.
Aşezăm feliile de dovlecel, bacon şi roşii printre cele de vânătă, realizând un evantai frumos.
Introducem din loc în loc şi rondele de usturoi, aşezăm evantaiul într-o formă termorezistentă cu capac pe care o dăm la cuptor pentru 50-60 de minute, la 180 de grade.
În ultimele 5-6 minute, îndepărtăm capacul şi aşezăm felii de caşcaval peste evantai, pentru a-l gratina frumos.

Sursa: rețetemerișor.ro

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest