Preparate carne

Preparate carne

Fasole cu afumătură de porc preparată la ceaun

- ingrediente -

Cea mai iubită rețetă culinară, tradițională, este, fără doar și poate, rețeta: Fasole cu afumătură de porc preparată la ceaun!

  • 2 kg fasole albă
  • 2 kg afumătură de porc( costiță, ciolan, cârnați)
  • 500 g ceapă  + 2 cepe pentru sos
  • 1-2 morcovi
  • 3-4 ardei roșii
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 200 g untură de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 800 g pastă de roșii sau bulion
  • apă
  • mărar și pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în apă rece, de cu seară, la frigider.

A doua zi, se scurge apa, se clătește bine fasolea și se fierbe în 2-3 ape, pentru 2-3 clocote fiecare.

Se așază ceaunul cu untură la focul de jar. Se adaugă carnea afumată și porționată în bucăți mai mici, iar când aceast este rumenită, se adaugă ceapa tocată și se amestecă pentru a se căli uniform. Se adaugă și morcovul dat pe răzătoare, sau tocat mărunt.

Apoi se adaugă fasolea undită în cele 2-3 ape și se completează cu apă fierbinte până când ingredientele sunt bine acoperite. Se adaugă și 2-3 crenguțe de cimbru uscat.

Într-un alt vas, pe foc, se călesc două cepe tocate, în puțină untură oprită din ceaun.

Se adaugă 2-3 foi de dafin, pasta de roșii sau bulionul  și o ceașcă de apă și se lasă să fiarbă sosul până devine consistent, asezonându-l cu sare, piper și cimbru. 

Sosul de roșii se adaugă peste fasolea din ceaun când aceasta este bine fiartă. Se mai lasă să fiarbă împreună pentru 15- 20 de minute, timp în care se adaugă și usturoiul curățat și dat pe răzătoare, sau pisat și ardeii curățați și tocați mărunt.

În timpul servirii, se adaugă verdeață tocată.

Poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest