Preparate carne

Preparate carne

Fasole verde în bacon afumat, un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos

- ingrediente -

  •  1 kg fasole verde
  • 500 g bacon afumat, feliat subțire
  • sare
  • piper multicolor
  • 100 g unt

- mod de preparare -

 Fierbem fasolea verde, curățată de capete și bine spălată, în apă clocotită cu sare, doar până începe să se pătrundă ușor, apoi o scurgem, o transferăm în apă foarte rece, pentru a-și menține culoarea și în același timp pentru a se păstra crocantă.

Scurgem bine fasolea și formăm grupuri de 8-10 păstăi pe care le rulăm în felii subțiri de bacon afumat.

Așezăm rulourile într-o tavă unsă cu unt, stropim fasolea cu puțin unt topit, presărăm și niște piper proaspăt râșnit și dăm tava la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, doar atât cât să se strângă baconul ușor în jurul mănunchiurilor de fasole.

Servim fasolea cu bacon afumat alături de un delicios sos de usturoi, sau ca garnitură la diverse fripturi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest