Preparate carne

Preparate carne

Ficat de pui în sos de soia și piure de cartofi cu parmezan și ceapă caramelizată

- ingrediente -

Pentru un prânz gustos și sățios o rețetă de ficat de pui în sos de soia și piure de cartofi cu parmezan și ceapă caramelizată, să împăcăm familia toată!

  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • sare
  • frunze de busuioc
  • 2 cepe
  • 1 lingură zahăr
  • 150 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 100 g parmezan
  • 200 ml lapte fierbinte
  • Pentru preparare ficat în sos de soia:
  • 1 kg ficat de pui
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • 100 ml sos de soia
  • 1-2 foi dafin
  • 200 ml vin alb demisec
  • 1 linguriță zahăr

- mod de preparare -

 Pentru sosul de ceapă caramelizată, topim untul, adăugăm și o linguriță de ulei de măsline și călim ceapă roșie tocată fin.
Când ceapa este pătrunsă și își schimbă culoarea, adăugăm zahărul.
Amestecăm energic pentru a se carameliza ceapa uniform, o mai lăsăm puțin să se prepare și stingem focul.
Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tocăm în cuburi, apoi îi punem la fiert în apă rece cu sare.
Când cartofii au fiert suficient, îi scurgem de apă, adăugăm 100 g unt și introducem blenderul în ei.
Îi pasăm bine, diluandu-i cu lapte fierbinte, până obținem consistență dorită.
Scoatem blenderul și adăugăm puțină ceapă caramelizată, frunze proaspete de busuioc și parmezanul ras.
Pentru prepararea ficatului de pui, spălăm și curățăm ficatul bine, apoi îl scurgem, îl asezonăm cu condimente și puțină sare.
Într-un vas încăpător și antiaderent punem uleiul și untul la încins.
Adăugăm ficatul, acoperim vasul și îl lăsăm la foc mediu, aproximativ 30 de minute, întorcând ficatul din când în când de pe o parte pe alta, apoi adăugăm vinul.
Când alcoolul se evaporă, adăugăm usturoiul presat, apoi sosul de soia și 100 ml apă.
Lăsăm mâncarea la foc mediu, până începe să fiarbă intens, o gustăm și o mai asezonăm cu condimente, apoi stingem focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
În funcție de gustul, adăugăm în sos și puțin zahăr.
Servim ficatul în sos de soia alături de piureul de cartofi cu parmezan și ceapa caramelizată.

Poate vă inspiră și această rețetă de Ficat de pui cu garnitură de orez!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest