Preparate carne

Preparate carne

Frigărui caramelizate, cu cartofi dulci și sos de sfeclă roșie

+4 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • 2 kg aripioare pui
  • 2-3 lg dulceata gutui
  • pudra ardei iute
  • boia
  • 1 kg cartofi dulci
  • 100 gr susan
  • 1 sfecla fiarta
  • 1 radacina hrean
  • 2-3 lg maioneza
  • 1 mustar boabe
  • 1 lg mustar dulce
  • 5-6 castraveciori murati
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

- mod de preparare -

 Aripioarele se pregatesc, se condimenteaza cu sare, piper, boia si putin chilli. Se stropesc cu putin ulei de masline. Se lasa la marinat cateva ore, la rece.

Se scot de la frigider, se ung cu dulceata de gutui, se pun la cuptor pana se patrund si se rumenesc frumos.

Cartofii dulci se curata, se taie cuburi mari si se fierb in apa cu sare. Se scurg apoi, se condimenteaza cu sare, putin unt si susan.

Intr-un vas pentru blender, se pun 2-3 lg maioneza, sfecla rosie, putin hrean ras, mustarul dulce si mustar boabe. Se paseaza totul, se potriveste gustul cu sare. Se adauga castraveciorii taiati cubulete. Sosul se da la rece pana in momentul servirii.

Aripioarele se servesc cu garnitura de cartofi, sos parfumat si salata rucola.

Un preparat satios, usor de pregatit si plin de gust si culoare!

Sa va fie de folos! 

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest