Preparate carne

Preparate carne

Frigărui cu carne de porc și ceapă

- ingrediente -

Dulci-picante, aceste frigărui cu carne de porc și ceapă vor avea mare succes, alături de murături și diverse garnituri.

  •  500 g pulpă de porc
  • 2 cepe potrivite
  • Pentru marinat:
  • 120 ml oțet de vin
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură miere
  • 1 cățel de usturoi răzuit
  • 1 praf piper
  • 2-3 crenguțe de rozmarin

- mod de preparare -

 Se amestecă bine, într-un bol adânc, toate ingredientele pentru marinadă.
Carnea se taie în cuburi, iar ceapa în sferturi.
Se adaugă carnea și ceapa peste marinadă și se amestecă bine.
Se dă bolul la rece pentru o oră, dar din când în când se mai amestecă ingredientele din el.
Apoi se scurg bine și se înfig în bețișoare de frigărui, alternând bucăți de carne cu bucăți de ceapă.
Se așază frigăruile într-o tavă încăpătoare, se pun printre ele și câteva crenguțe de rozmarin, se toarnă și marinada peste ele și se dau la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servesc cu murături și diverse garnituri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest