- ingrediente -
Friptrua de porc este oricum preferata multora, dar asortată cu un sos de ciuperci și ratatouille de legume, este o nebunie-n farfurie!
- 1 kg cotlet de porc
- Sare și piper
- Cimbru, busuioc, rozmarin
- ulei de măsline
- Pentru sosul de ciuperci
- 500 g ciuperci champignon
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 50 g unt
- 1 lingură ulei
- 50 ml coniac
- 400 ml smântână de gătit
- Pentru ratatoiulle:
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, galben
- 1 zucchini
- Sare și piper
- mod de preparare -
Se porționează cotletul de porc în medalioane de 3 cm, se condimentează cu sare și piper și se trec printr-un amestec de cimbru, rozmarin și busuioc. Se rumenesc pe grătar pentru 1 minut pe fiecare parte. Se continuă prepararea lor la cuptor cu puțin ulei, la 200 de grade.
Pentru sosul de ciuperci, se feliază ciupercile subțire și se trag la tigaie, în puțin ulei, cu ceapă și usturoi. Se asezonează cu sare și piper. Apoi se sting cu coniac și se adaugă smântâna de gătit. Se fierb până rezultă un sos consistent.
Pentru ratatouille, se taie legumele în felii subțiri și se dau la cuptor pentru 30 de minute, condimentate cu sare și piper. Se așază, apoi, în straturi uniforme, alternându-le în funcție de culori.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.