Preparate carne

Preparate carne

Friptură de pui în sos de roșii cu usturoi

- ingrediente -

Alături de o garnitură de cartofi sau orez, este pur și simplu delicioasă, această friptură de pui în sos de roșii cu usturoi!

  •  pulpele și pieptul de la un pui
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 400 g roșii cuburi în suc de roșii
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • 1-2 foi dafin
  • pătrunjel verde
  • ulei

- mod de preparare -

 Porționăm carnea de pui și o masăm cu un mujdei de usturoi preparat din 3 căței de usturoi, sare, piper și ulei.
O lăsăm la rece pentru 30-40 de minute, într-un vas acoperit, apoi o dăm la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei.
O lăsăm la foc mediu, până se pătrunde și se rumenește frumos și o stropim cu vinul alb și pe o parte și când o întoarcem pe cealaltă parte.
Într-un vas, pe foc, călim ceapa tocată solzișori, împreună cu doi căței de usturoi tocați rondele.
Adăugăm roșiile și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic, până scade consistent, asezonându-l cu foi de dafin, busuioc și cimbru.
Adăugăm apoi carnea cu sosul din tavă, peste sosul de roșii și le mai lăsăm să fiarbă pentru câteva minute, împreună.
Adăugăm și zahărul, spre final și 1-2 căței de usturoi răzuiți, sare și piper, după gust.
Dacă este nevoie, mai adăugăm și puțină apă fierbinte, pentru a mai dilua sosul.
După stingerea focului, presărăm pătrunjel verde, tocat.
Servim friptura de pui în sos de roșii cu usturoi, alături de garnitura preferată, murături sau salată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest