Preparate carne

Preparate carne

Friptură din carne de porc afumată, cu sos de muștar și mere coapte. Un preparat demențial!

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

Te-ai săturat de clasica friptură și vrei ceva nou? Nimic mai delicios decât această friptură din carne de porc afumată, cu sos de muștar și mere coapte.

  • 1 kg piept de porc afumat
  • 3-4 buc. ceapă
  • 5-6 mere
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1 lingură muștar franțuzesc, boabe
  • 1-2 linguri smântână
  • 1 lingură miere
  • sare
  • piper
  • nuci/alune/fistic
  • ulei
  • amestec de nuci picante

- mod de preparare -

  Ceapa se toacă julien și se călește foarte puțin în ulei, apoi se transferă într-o tavă, iar peste ea se așează bucățile de carne.

Se dă tava la cuptor pentru o oră, o oră și jumăatate, astfel ca aromele ingredientelor să se întrepătrundă.

În același timp, într-o altă tavă așezată sub cea cu carne, se coc și cartofii în coajă, spălați bine și pudrați cu sare grunjoasă.

Merele se coc și ele, dar după ce le sunt îndepărtate cotoarele, așa încât să se coacă uniform și la interior.

Cele trei tipuri de muștar se amestecă cu puțin ulei, mierea și 2-3 mere coapte și pasate, iar pentru cremozitate se adaugă 1-2 linguri de smântână și putine nuci picante, pentru un plus de gust.

Se asezonează gustul cu sare și piper, iar acesta reprezintă sosul cu care se servesc cartofii copți și pieptul de porc afumat.

O rețetă pur și simplu perfectă pentru această perioadă, cu un amestec delicios de arome!

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest