Preparate carne

Preparate carne

Friptură din file de porc cu salată și un dressing fructat

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

Un preparat gustos, consistent cu o armonie de gusturi cărora cu greu le reziști: Friptură din file de porc cu salată și un dressing fructat!”

  • 1 kg mușchi file de porc
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru dressing și salată:
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 2 linguri dulceață de smochine
  • 1 măr
  • 1 pară
  • 1-2 linguri oțet balsamic
  • 1 legatură ceapă verde
  • 100 gr nuci clasice sau pecan
  • 1 salata verde
  • 1 mână de rucola
  • 2-3 andive
  • 500 g roșii cherry
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

  Se condimentează mușchiul întreg cu sare și piper, apoi se trage la tigaie în puțin ulei, până se rumenește frumos pe toate părțile.
Se așază într-o tavă unsă cu ulei, se mai asezonează cu sare și piper și se dă la cuptor pentru o oră, la foc mediu.
Se prepară dressingul cu care se servește mușchiul de porc și salata.
Se amestecă muștarul cu dulceața de ardei și cea de smochine, apoi se adaugă fructele tăiate în cuburi mici, sare, piper și oțet balsamic.
Se amestecă bine toate ingredientele pentru a se întrepătrundă gusturile.
Se taie ceapa în rondele subțiri, roșiile în jumătăți, iar salata și andivele în fâșii și se amestecă toate, adăugând și rucola.
Carnea de porc se scoate de la cuptor, se feliază și se servește cu salata, se adaugă dressing din belșug și se presară nuci deasupra.
Această friptură din file de porc cu salată și un dressing fructat, este un preparat gustos, consistent cu o armonie de gusturi cărora cu greu le reziști.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest