Preparate carne

Preparate carne

Friptură din mușchi file cu sos de ciuperci. Un preparat gustos pe care merită să-l încerci!

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • Pentru friptură:
  • 1 kg mușchi file
  • sare
  • piper
  • chimen
  • ulei de măsline
  • 1 l vin roșu
  • Pentru sos:
  • 500 g hribi
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • 200 ml vin alb
  • 250 ml smântână dulce
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Mușchiulețul de porc se condimentează cu sare, chimen și piper și se trage la tigaie, în puțin ulei de măsline, până se rumenește pe toate părțile.

Se transferă apoi într-o tavă de copt, se mai adaugă ulei de măsline și se dă la cuptor pentru 45 de minute la 200 de grade.

Pe parcurs, se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă și se stropește cu lichidul din tavă.

Vinul roșu se fierbe la foc încet, până se obține o reducție ca o melasă.

Cu aceasta se unge friptura în momentul servirii.

Pentru sosul de ghebe, se călește ceapa tocată solzișori împreună cu usturoiul răzuit, în untul topit, apoi, se adaugă ciupercile champignon tăiate în sferturi, iar după câteva minute, se adaugă și hribii tăiați în cuburi mai mari.

Se amestecă bine, apoi se completează cu vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul.

Se adaugă laptele în care s-a desfăcut puțină făină, se potrivește gustul de sare și piper, apoi se adaugă și smântâna.

Se servește friptura fină, cu sos de hribi și garnitură de cartofi prăjiți, sau ce garnitură preferă fiecare.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest