Preparate carne

Preparate carne

Friptură fragedă de pui cu lămâie

- ingrediente -

Se știe că puiul de curte crescut în mod natural, are carnea mai tare și necesită un timp mai îndelungat de preparare, însă există diverse metode de frăgezire, pe care puțini le cunosc.

Dacă veți prepara această rețetă de friptură fragedă de pui cu lămâie, sigur vă va cuceri și nu veți mai dori șă cunoașteți altă metodă.

  • un pui de curte
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 100 ml suc de soia
  • 100 ml ulei
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1 lingură miere

- mod de preparare -

 Se curăță usturoiul și se pisează cu sare, apoi se freacă cu ulei, ca pentru mujdei.

Se adaugă piperul,  zeama de la o lămâie și sucul de soia, iar cu această compoziție se va freca puiul porționat pentru friptură.

Se pun bucățile de pui într-o pungă, împreună cu baițul și se dau la frigider pentru 1-2 ore.

După acest interval, se așază bucățile de pui într-o tavă unsă cu grăsime, se adaugă peste ele felii subțiri de lămâie și se dau la cuptor până se rumenesc.

Pe parcurs, se mai întorc de pe o parte pe cealaltă și se mai stropesc cu baițul rămas.

După stingerea focului, se ung bucățile de pui cu puțină miere și se mai lasă 5-6 minute în cuptor, apoi se pot servi cu garnitura dorită.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest