Preparate carne

Preparate carne

Gogoșari umpluți cu varză și bacon afumat, preparați la cuptor

- ingrediente -

 Încercați un preparat de toamnă delicios și de mare efect: Gogoșari umpluți cu varză și bacon afumat!

Foarte gustoasă și apreciată va fi și această Mâncare țărănească de varză cu cârnați afumați, dar și mai bune vor fi aceste Coaste de porc la cuptor cu garnitură de varză combinată și legume!

  • 2 kg varză albă
  • 6 gogoșari mari
  • 4-5 roșii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • mărar verde
  • 200 ml ulei
  • zeama de la o lămaie
  • 6 felii de bacon afumat

- mod de preparare -

 Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare, zeamă de lămâie și puțin piper măcinat. Se lasă la odihnit 10- 15 minute.
Ceapa curățată se toacă solzișori și se călește în ulei, apoi se adaugă morcovul curățat și dat pe răzătoarea mare.
Când ceapa devine translucidă se adaugă varza și se lasă la foc mediu aproximativ 30 de minute, asezonată cu piper și foi de dafin.
Gogoșarii îi spălăm bine și tăiem cu un cuțit ascuțit capacelele din jurul cozii.
Scoatem cotoarele și razuim cu o linguriță interiorul de nervuri și semințe.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest