Preparate carne

Preparate carne

Gratin de cartofi cu șuncă presată

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

O garnitură perfectă pentru orice friptură, dar merge și simplă, cu o salată alături: „Gratin de cartofi cu șuncă presată”!

O rețetă savuroasă este și această Musaca de cartofi cu carne de pui, pe care o puteți încerca cu toată încrederea!

  • 1 kg cartofi albi
  • 25 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200 g șuncă presată
  • 200 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 150 g smântână
  • pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în patru pe lungime, sau în cuburi mai mari.
Ungem o tavă de cuptor cu unt și ulei și așezăm cartofii în ea.
Amestecăm ușor cartofii prin grăsimea din tavă, ca să fie unși pe toate părțile, presărăm condimente și sare peste ei și dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Amestecăm ouăle cu smântâna și puțină sare.
Șunca presată o dăm pe răzătoare, la fel și cașcavalul.
Scoatem tava din cuptor și transferăm cartofii într-o formă termorezistentă unsă cu puțin unt.
Presărăm deasupra cartofilor șunca presată și cașcavalul și îi acoperim cu compoziția de ouă și smântână.
Dăm din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când cartofii se rumenesc frumos la suprafață.
Opțional îi decoram cu pătrunjel verde sau mărar, după preferințe.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest