Preparate carne

Preparate carne

Iahnie de fasole cu cârnați afumați

- ingrediente -

  Iahnia de fasole este printre mâncărurile preferate ale românilor, iar asezonată cu cârnați afumați și murături, este un deliciu garantat.

  • 500 g fasole, boabe,
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei capia sau gras
  • 200 g roșii conservate
  • cimbru
  • 1-2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • 300 g cârnați afumați
  • 150 ml ulei
  • apă

- mod de preparare -

 Se spală fasolea și se pune la înmuiat în apă rece.
Se ține la frigider de seara până dimineața.
A doua zi se scurge, se clătește și se pune la fiert in apă cu puțin bicarbonat.
Se lasă să dea în câteva clocote, se scurge, se clătește și se pune din nou la fiert, în apă cât să fie acoperită.
Din nou se scurge, se clătește, iar a treia oară se pune la fiert devinitiv, în mai multă apă.
Se adaugă 2 foi de dafin și o crenguță de cimbru, când bobul de fasole începe să se pătrundă.
Cârnații se taie în rondele și se prăjesc în ulei, apoi se scot, iar în locul lor se călesc legumele curățate și tocate în cuburi.
Când legumele sunt bine pătrunse, se adaugă roșiile și 2 căței de usturoi răzuiți.
Se mai adaugă puțin cimbru și se lasă sosul să fiarbă până scade și devine consistent.
Fasolea fiartă se amestecă cu sosul de roșii, si se mai lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă cârnații.
Se potrivește gustul de sare și piper și se mai adaugă 2-3 căței de usturoi răzuiți.
La final se adaugă pătrunjel verde, tocat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest