Preparate carne

Preparate carne

Mâncare de castraveciori murați cu găluște și afumătură de porc

- ingrediente -

Dacă vă plac tocănițele ușor acrișoare, nu ezitațu să încercați această rețetă Mâncare de castraveciori murați cu găluște și afumătură de porc! Este savuoasă, sățioasă și nu-ți mai trebuie altceva la masă!

Ce ne trebuie pentru rețeta de mâncare de castraveciori murați cu găluște și afumătură de porc

  • 500 gr piept de porc, proaspăt
  • 500 gr piept de porc afumat
  • 1 borcan de castraveți murați în saramură
  • 1 linguriță de chimen
  • 400 gr pastă de roșii
  • sare și piper
  • Pentru găluște:
  • 2-3 ouă
  • făină
  • sare și piper

- mod de preparare -

 Porționăm jumătate din pieptul de porc crud și jumătate din cel afumat în bucăți mai mari pe care le dăm la cuptor, asezonate cu sare și piper.

Restul de carne se taie în cuburi mici care se trag la tigaie transformându-se în jumărele. Peste acestea, după ce sunt bine rumenite, se adaugă pastă de tomate și felii de castraveți murați în saramură și se completează cu apă.

Din ouăle amestecate  cu făină se face o compoziție pentru găluște, de textura aluatului pentru gogoși cu lingura. Aluatul pentru găluște din făină se asezonează cu sare și chimen. Se ia din el cu lingura și se scufundă în sosul de pe foc.

Se lasă mâncarea de castraveciori murați cu afumătură de porc să fiarbă, până se ridică găluștele la suprafață.

Se mai asezonează cu putin piper.

Se servește caldă, presărată cu verdeață.

Spor și poftă bună!

Sursa

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe