Preparate carne

Preparate carne

Mâncare de gutui cu garnitură de orez și friptură de pui

- ingrediente -

 Din darurile aurii ale toamnei, delicioase și aromate, adică gutuile, nu trebuie să preparăm numai gem, compot sau dulcețuri, ci și o delicioasă Mâncare de gutui cu garnitură de orez și friptură de pui.

  • 3-4 gutui bine coapte
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 500 ml apă
  • sare
  • orez
  • rozmarin
  • ulei
  • 1 linguriță amidon

- mod de preparare -

  Se pune zahărul la caramelizat, apoi se stinge cu apă și se lasă să fiarbă până se topește.
Gutuile se spală și se șterg bine de puf, apoi se taie în felii groase de 2-3 cm. Se trag la tigaie, pe ambele părți pentru a prinde o ușoară crustă, apoi se adaugă peste sosul caramelizat. Se adaugă o linguriță de amidon pentru a prinde sosul consistență și se lasă la fiert până se pătrund bine gutuile. După ce s-au gătit și s-a legat sosul, se scufundă cratița în apă rece, astfel se întrerupe procesul termic, iar gutuile nu se înmoaie foarte mult.
Separat se pregătește o garnitură simplă de Orez basmati, dar și o Friptură de pui, ambele aromte cu rozmarin cu care se servește mâncarea de gutui.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest