Preparate carne

Preparate carne

Mâncare de iepure cu măsline

- ingrediente -

  •  1 kg carne de iepure
  • 4 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 20 fire arpagic,
  • 1 pahar vin alb
  • 20 măsline
  • 2 foi dafin
  • 1 lingură de bulion
  • 10 boabe piper
  • o lămâie.

- mod de preparare -

 Bucăţile de carne pentru friptură mai întâi se marinează, apoi se sterg de sosul marinatei (apă amestecată cu vin, 2 linguri oţet, 2 linguri ulei, felii de ceapă, morcov, ţelină, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasă 48 de ore).

Se prăjesc bucăţile în ulei, cu ceapa tăiată mărunt.

Se adaugă câte puţină apă caldă si se acoperă, lăsând să se fedanzeze carnea.

De o parte, se trag în ulei firele de arpagic, care se pun în cratiţă împreună cu un păhărel de vin, atunci când carnea este bine frăgezită.

Se mai adaugă 20 de măsline, o lingură bulion, foile de dafin si boabele de piper.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe