Preparate carne

Preparate carne

Mâncare de spanac cu costiță afumată și ouă ochiuri

- ingrediente -

 Perfectă în orice sezon această mâncare de spanac cu costiță afumată și ouă ochiuri, plină de savoare și culoare!

  • 1 kg spanac
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei verde
  • 50 ml ulei
  • 3 grăunți de usturoi
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 ou/porție
  • 1 kg costiță afumată
  • 200 g pastă de roșii
  • 1 legătură pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Porționăm costița și o fierbem în apă clocotită, pentru câteva minute, apoi scurgem apa.
Zvântăm costița și o rumenim în ulei încins, apoi o scoatem și în locul ei adăugăm ceapa tocată și 2 căței de usturoi tocați.
Spălăm bine spanacul și îl opărim în apă clocotită cu puțină sare și puțin bicarbonat, dacă dorim să-și păstreze culoarea.
Îl scurgem, îl tocăm mărunt și îl adăugăm peste ceapa și usturoiul călite.
Amestecăm de câteva ori, adăugăm apă fiartă, cât să fie bine acoperit, apoi adăugăm costița, un ardei verde tocat și peste 5-6 minute de fierbere, pasta de roșii.
Spre final, potrivim gustul cu sare, piper, cimbru și un cățel de usturoi răzuit.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde tocat.
Servim spanacul cu ouă ochiuri și pâine prăjită.

Tot din aceeași categorie mai puteți încerca și acest Piure de spanac, sau aceste Paste cu sos de gorgonzola şi spanac.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest