Preparate carne

Preparate carne

Mâncare de țelină cu carne de vițel

- ingrediente -

  •  1 kg antricot de vițel
  • 2 rădăcini de țelină, mari
  • 2cepe galbene
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 2 ardei roșii
  • 1 ardei iute
  • 150 g pastă de roșii cu ardei
  • 2-3 crenguțe rozmarin
  • 500 ml vin demisec
  • 100 ml ulei 
  • sare
  • piper
  • frunze de țelină
  • pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Carnea se porționează în cuburi și se trage la tigaie în ulei, împreună cu ceapa tocată tot în cuburi.

Se adaugă ardeii tocați în cuburi și se stinge totul cu vin.

Se condimentează cu sare, piper, crenguțe de rozmarin și se transferă într-un vas termorezistent, care se dă la cuptor, pentru aproximativ o oră la foc mediu.

Țelina și păstarnacul se curăță, se taie în cuburi și se călesc în ulei, asezonate cu sare și piper, iar când încep să se ăatrundă, se adaugă pasta de roșii cu ardei.

Se fierb până se întrepătrund bine aromele, se adaugă și ardei iute tăiat rondele și se transferă  peste carnea de la cuptor, când aceasta este preparată.

Se mai lasă la cuptor încă 10-15 minute, apoi se stinge focul.

Se servește delicioasa  mâncare de țelină cu carne de vițel, presărată cu verdeață tocată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest