Preparate carne

Preparate carne

Musaca de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Pentru a beneficia din plin de gustul și proprietățile legumelor verzi, să le includem în cât mai multe preparate precum această „Musaca de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde”.

De mare efect este și această rețetă de Musaca specială, cu varză și cartofi, dar și această Musaca de cartofi cu carne de pui.

  • 1 kg cartofi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 500 g carne tocată, porc + vită
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei
  • 500 g roșii cherry
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • cimbru
  • busuioc
  • pătrunjel verde
  • 200 g cașcaval

- mod de preparare -

 Se curăță legumele, se toacă mărunt și se călesc în ulei. Se adaugă carnea tocată și condimentată cu sare, piper, cimbru și busuioc. Când ingredientele sunt pătrunse bine, se adaugă jumătăți de roșii cherry și se mai lasă câteva minute pe foc. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel tocat.

Cartofii se curăță, se toacă în cuburi și se fierb în apă cu sare, doar până încep să se pătrundă ușor.

Se unge un vas termorezistent cu unt și se așază în el un rând de cartofi, unul de carne, până se termină ingredientele, ultimul rând fiind de cartofi.

Se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Apoi se îndepărtează capacul și  se rade cașcaval deasupra cartofilor. Se așază din loc în loc jumătăți de roșii și frunze de busuioc și se mai lasă la cuptor 6-8 minute.

Se lasă delicioasa musaca de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde să se tempereze ușor, apoi se va porționa și servi, alături de o salată sau murături.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest