Preparate carne

Preparate carne

Musaca de cartofi

- ingrediente -

  •  6 cartofi fierţi în coajă
  • 500 g carne tocată
  • 200 g smântână
  • 1 ceapă mare
  • 2 ouă
  • 4 linguri pastă de roşii
  • 1 roşie
  • opţional, 200 g caşcaval feliat
  • condimente pentru cartofi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • ulei

- mod de preparare -

 Călim ceapa în 3 linguri de ulei.
Adăugăm carnea, prăjim puţin şi adăugăm o jumătate de cană de apă, apoi pasta de roşii; lăsăm pe foc până scade toată apa. Condimentăm după gust.
Batem ouăle şi le amestecăm cu smântâna. Punem sare sau vegeta. Ungem o tavă termorezistentă cu unt şi asamblăm astfel: un strat de cartofi feliaţi, condimente, un strat de carne, un strat de smântână cu ou.
Ultimul strat trebuie să fie de cartofi, tăiaţi foarte subţire.
Peste punem roşia feliată, caşcavalul şi deasupra un strat fin de smântână cu ou.
Condimentăm iar şi dăm la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest