Preparate carne

Preparate carne

Muşchiuleţ de porc cu sos de hribi și piure de cartofi cu ciuperci

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  2 buc. mușchiuleț de porc
  • sare
  • piper
  • coriandru ulei de măsline
  • Sos de hribi:
  • 250 g hribi
  • 50-75 g unt
  • 250 ml smântână dulce
  • sare
  • piper
  • Garnitură:
  • 500 g cartofi albi
  • 250 g ciuperci champignon, albe
  • sare
  • 50 ml ulei de trufe
  • 100 g unt
  • 150 ml frișcă de gătit
  • 150-200 ml lapte fierbinte

- mod de preparare -

  Mușchiulețul se condimentează cu sare, piper, coriandru, apoi se trage la tigaie în puțin ulei, pentru 1-2 minute, rumenindu-se pe toate părțile.
Se dă apoi la cuptor pentru 25 de minute, la foc intens, după care, se lasă la odihnit, acoperit cu folie de aluminiu sau cu hârtie de copt.
Hribii, se toacă mărunt, se călesc în unt topit, se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă smântâna și se lasă la foc încet, până scade sosul.
Cartofii se curăță, se toacă în cuburi și se fierb în apă clocotită cu sare.
Se pasează, apoi, adăugând unt și lapte fierbinte, iar pentru cremozitate se adaugă smântâna.
Ciupercile champignon se toacă mărunt și se călesc în ulei de trufe, apoi se amestecă cu piureul de cartofi.
Mușchiulețul de porc se servește cu sosul de hribi, alături de piureul cu ciuperci și salata preferată.
Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe