Preparate carne

Preparate carne

Mușchiuleț de porc în bacon afumat cu varză de Bruxelles și cartofi la cuptor

- ingrediente -

Dacă vreți o armonie de gusturi și culori într-un preparat pentru un prânz în familie, încercați  Mușchiuleț de porc în bacon afumat cu varză de Bruxelles și cartofi la cuptor și veți fi cu toții cuceriți!

  • 2 kg mușchiuleț porc
  • 400 g bacon afumat și feliat
  • 50 g unt
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras
  • 500 g varză de Bruxelles
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 3-4 căței de usturoi
  • cimbru

- mod de preparare -

 Se curăță mușchiulețul de tendoane, se condimentează cu sare și piper se taie în bucăți mai mici care se frig pe grătar.
Varza de Bruxelles se clătește, se fierbe în apă cu sare, pentru 4-5 minutr, apoi se scurge bine și se trage la tigaie în puțin unt cu ulei de măsline, adăugând și 2-3 căței de usturoi zdrobiți.
Cartofii se curăță, se clătesc și se fierb în apă cu puțină sare, apoi se scurg, se condimentează cu sare, piper, cimbru, se adaugă și ceapa tocată, ulei de măsline și se dau la cuptor, la foc iute până se rumenesc bine.
Fiecare bucată din mușchiulețul de porc se va îmbrăca în câte o felie de bacon și se va servi alături de varza de Bruxelles, garnitura de cartofi și murături asortate.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest