Preparate carne

Preparate carne

Mușchiuleț de porc la cuptor, servit cu gogoșari în sos de roșii și garnitură de orez

- ingrediente -

Mușchiuleț de porc la cuptor, o friptură absolut delicioasă, cu sos dulce acrișor și garnitura de orez, cu alte cuvinte, o masă copioasă, delicioasă și aspectuoasă.

  • Ingrediente:
  • 750 g mușchiuleț de porc
  • sare
  • piper
  • ulei 
  • 200 ml vin roșu
  • 720 g gogoșari în sos de tomate
  • 1 cățel de usturoi
  • 250 g orez cu bob rotund
  • 50 g unt
  • apă în proporție de 3:1 față de orez
  • pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Mușchiulețul de porc se trage mai întâi la tigaie, în puțin ulei încins, până capătă crustă pe toate părțile, asezonat cu sare și piper, apoi se dă la cuptor stropit cu vin și se lasă până este bine pătruns.

Gogoșarii în sos de roșii se desfac într-un vas pe foc, se adaugă o cană de apă și un cățel de usturoi ras și se lasă să fiarbă până mai scade sosul.

Orezul se fierbe în modul clasic, în apă cu puțină sare, până absoarbe apa, apoi se adaugă unt și se asezonează cu sare și piper.

Se servesc toate preparatele calde, presărate cu pătrunjel verde, tocat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest