Preparate carne

Preparate carne

Mușchiuleț fructat. O friptură delicioasă, cu sos de gutui și mere, servită cu batoane din foietaj cu susan

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • Pentru friptura:
  • 1 kg muschiulet de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline
  • Pentru sos:
  • 3 gutui
  • 3 mere
  • 3 pere
  • 1 gogosar
  • 100 g nuci pecan
  • 400 g zahar
  • 250 ml apa
  • 2 linguri mustar frantuzesc cu boabe
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lamaie
  • sare
  • frunze de menta
  • Pentru servit:
  • 800 g aluat de foietaj
  • 1 ou
  • sare
  • 100 g susan

- mod de preparare -

Pentru friptura, muschiuletul se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se trage la tigaie, in ulei de masline, pana prinde o usoara crusta pe toate partile, apoi se da la cuptor 20 de minute, la 180 de grade.

Pentru sos, se pune zaharul cu apa la fiert si se lasa pana cand se formeaza un sirop ca pentru dulceata, apoi se adauga gutuile curatate si taiate in cuburi si se fierb aproximativ 30 de minute.

Se adauga apoi merele, perele, de asemeni taiate in cuburi, nucile si pasta de ardei, precum si gogosarul taiat tot in cuburi, coaja si zeama de la o lamaie si se mai lasa pe foc 5-6 minute.

Se lasa sosul sa se tempereze putin si se adauga mustarul, precum si cateva frunze de menta, pentru o aroma mai puternica si prospetime.

Pentru servit, se taie aluatul de foietaj in fasii, se ung fasiile cu ou si se presara susan si sare peste ele, apoi se coc la 200 de grade, pentru 20 de minute.

Se serveste muschiuletul fructat taiat in felii, cu deliciosul sos si batoane de foietaj.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest