Preparate carne

Preparate carne

Ostropel de pui, un preparat tradițional românesc foarte apreciat

- ingrediente -

 Ostropelul de pui, un preparat tradițional românesc, foarte apreciat, mai ales servit cu mămăliguță.

  • 1 pui întreg, de curte
  • 200 ml ulei
  • 2 căpățâni de usturoi, sau 2 legături de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb demisec
  • 400 g roșii
  • 1 legătură pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Porționăm puiul și condimentăm bucățile cu sare și piper, apoi le rumenim pe toate părțile în ulei încins, apoi le scoatem în alt vas.
În locul lor, călim ceapa tocată mărunt, împreună cu 3-4 căței de usturoi, tocați rondele.
Picurăm din când în când și câte puțină apă fierbinte, pentru a scăpa de gustul acela de prăjeală.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm bucățile de pui peste ea, 1-2 foi de dafin și vinul și lăsăm ingredientele să fiarbă la foc scăzut, până se evaporă alcoolul, apoi adăugăm roșiile decojite și tocate mărunt.
Mai lăsăm ostropelul de pui pe foc aproximativ 15 minute, timp în care adăugăm restul de usturoi tocat rondele și-i potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Servim ostropelul de pui cu mămăliguță caldă și cu mare poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest