Preparate carne

Preparate carne

Plăcinta ciobanului. Rețeta Shepard pie

- ingrediente -

Shepard pie, Hachis Parmentier sau placinta ciobanului este o mâncare tărăanească formată din carne tocată în sos și piure de cartofi, așezate în două straturi. 

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml lapte
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • 500 g parmezan
  • ulei de masline
  • 5 căței de usturoi
  • 1 kg carne de vită sau miel
  • 4 ardei galbeni
  • 4 ardei roșii
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 200 ml vin roșu
  • Piper
  • Sare
  • Rozmarin
  • cimbru
  • Busuioc
  • 100 g pastă de tomate

- mod de preparare -

Se pun cartofii curățați și tăiați în cuburi, lfiert, în apă cu sare., cartofii .

Se pun la călit în ulei, ceapa, morcovii, ardeii, toate tocate în cuburi. Se adaugă crenguțe de rozmarin, de cimbru și usturoiul tocat.

Apoi se adaugă carnea, se amestecă bine toare și se sting cu vinul. După ce se evaporă alcoolul se adaugă pasta de tomate.

Se amestecă bine la la foc mic.

Vedeți și Rețeta de Musaca de cartofi cu carne de pui

Când cartofii s-au fiert, se transformă în piure, adăugând lapte și parmezan, 2 gălbenușuri, sare și piper după gust.

Se unge vasul termorezistent cu unt, se așază primul strat de carne tocată și deasupra strat de piure.

Deasupra se rade foarte mult parmezan până se acoperă toată suprafața preparatului.

Vedeți și Rețeta Musaca specială, cu varză și cartofi

Se dă vasul la cuptorul încins la 180 grade, pentru 25 de minute.

Se lasă să se tempereze, pentru a se putea porționa frumos.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe