Preparate carne

Preparate carne

Pui la cuptor aromat cu cimbru şi rozmarin

- ingrediente -

  •  1 pui întreg (maximum 1,4 kg)
  • 2 fire rozmarin
  • 4 fire cimbru
  • sare
  • 1 linguriţă piper
  • 1 linguriţă boia
  • 1/2 lămâie

- mod de preparare -

 Cureţi puiul de grăsimea din interior, apoi îl speli şi îl ştergi bine cu prosoape de hârtie. Sărezi puiul peste tot - exterior, interior şi pe sub pielea de pe piept. Îl pui în frigider.

Când vrei să-l prepari, îl scoţi şi îl condimentezi cu amestecul de piper şi boia. Sub pielea de sub piept introduci rozmarinul şi cimbrul. Presari puţină sare mare peste pui.

Dai cuptorul la maximum, 250 C, pentru jumătate de oră. Dacă nu ai aragaz cu grill, încingi o tavă în care să încapă puiul, îl aşezi în tavă cu pieptul în jos, apoi introduci tava în cuptor şi laşi preparatul la copt pentru 30 minute. Scoţi tava, întorci puiul cu pieptul în sus şi dai iar la cuptor, pentru încă 30 minute.

Când e gata, stropeşti puiul cu jumătate de lămâie stoarsă, îl laşi să se odihnească 15 minute, fără a-l tăia, apoi îl serveşti la masă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest