Preparate carne

Preparate carne

Purcel fermecat

- ingrediente -

  • 2 kg mușchiuleț de porc
  • sare
  • piper
  • chimen
  • cimbrișor
  • ulei de măsline
  • 500 g bacon afumat, feliat subțire
  • 500 g spaetzle
  • 500 g ciuperci champignon albe
  • 500 g ciuperci champignon brune
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 pachet de unt
  • 500 ml frișcă lichidă, dulce

- mod de preparare -

 Mușchiulețul de porc trebuie tăiat în felii de aproximativ 5 cm, care se condimentează cu sare, piper, chimen și cimbrișor și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, câte un minut pe fiecare parte, pentru a prinde o ușoară crustă.

Se înfășoară apoi în felii de bacon și se prepară la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Ciupercile champignon albe, se trag la tigaie, în puțin unt, împreună cu ceapa tocată și usturoiul răzuit, apoi se trec prin blender, se condimentează cu sare și piper și se pun din nou la foc, împreună cu smântâna dulce, pentru câteva minute.

Se va obține un sos catifelat care va innobila atât carnea cât și spaetzlele.

Ciupercile brune se vor felia si se vor trage la tigaie în puțin unt aromatizat cu un cățel de usturoi răzuit și cimbrișor.

Spaetzlele se vor fierbe în apă clocotită cu sare pentru 3-4 minute, apoi se vor scurge și se vor trage la tigaie în unt topit.

Purcelul fermecat se servește cu spaetzlele trecute prin sosul de ciuperci albe, alături de ciupercile trase la tigaie și de ghebele murate.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest