Preparate carne

Preparate carne

Rețetă de cuscus cu legume mexicane și bacon afumat

- ingrediente -

Rețetă de cuscus cu legume mexicane și bacon afumat, rapidă și simplă, pentru atunci când nu ai prea mult timp de stat în bucătărie.

  • 450 gr legume mexicane, congelate
  • 250 gr bacon, cubulețe
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 gr cuscus
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • 1 l apă

- mod de preparare -

 Punem un vas cu ap și 1 linguriță de sare la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugăm legumele mexicane, congelate.După 10-12 minute de fierbere, adăugăm cuscusul, puțin oregano și busuioc și stingem focul. Lăsăm cuscusul să se hidrateze în supa de legume și ne ocupăm de baconul afumat.

Punem ulei la încins într-o tigaie și rumenim cubulețele de bacon. Adăugăm și ceapa tocată mărunt și usturoiul rondele și amestecăm intens pentru a sepătrunde bine. Amestecăm aceste ingrediente printre legumele mexicane și cuscus.

Le lăsăm să se tempereze ușor, timp în care cuscusul se hidratează suficient, apoi asamblăm porțiile în inele circulare, pentru un aspect plăcut.

În timpul servirii presărăm pătrunjel verde, tocat mărunt.

Puteți încerca și rețeta Salată de legume cu bacon afumat și cuscus!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe