Preparate carne

Preparate carne

Rețetă de pui mănăstiresc

- ingrediente -

Una dintre cele mai gustoase rețete preparate cu carne de pui este această Rețetă de pui mănăstiresc, mai ales cu mămăliguță!

Dacă preferați ceva mai simplu, puteți prepara aceste Copănele de pui în sos bechamel picant, sau această Friptură de pui în sos de roșii cu usturoi.

  • 1 pui de curte, de preferință
  • 350 g afumătură de pui
  • 100 g unt
  • 15 ml ulei
  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb, demisec
  • 200 g smântână
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 ouă
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare
  • 1 legatură pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Se porționează puiul în bucăți mai mici care se fierb în apă cu puțină sare, doar până se pătrund ușor.
Se scurg bine, se condimentează cu sare și piper, apoi se rumenesc în untul topit cu ulei, pentru 5-6 minute, pe toate părțile.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, se amestecă 4-5 minute pentru a se pătrunde, apoi se adaugă ciupercile tocate mai mărunt, afumătura de pui, cimbru și foi de dafin.
Se mai amestecă 2-3 minute toate ingredientele, apoi se adaugă vinul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul.
Ouăle se amestecă bine cu un praf de sare, apoi cu smântâna și se toarnă în fir subțire peste ingredientele de pe foc, amestecând continuu pentru omogenizare.
Se mai lasă puiul mănăstiresc pe foc 10-12 minute, potrivindu-i gustul cu cele necesare.
După stingerea focului, se adaugă verdeața tocată.
Este foarte gustos și sățios acest pui mănăstiresc, mai ales servit cu mămăliguță!
Se poate prepara și la cuptor.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe