Preparate carne

Preparate carne

Reţeta zilei: Happy Şniţel

- ingrediente -

  •  1 kg file de porc
  • sare
  • piper
  • 3-4 ouă
  • făină
  • ulei
  • 250 g paste, melcișori
  • șofran
  • oregano
  • 100 g cașcaval
  • 100 g brânză de capră
  • 1 legătură usturoi verde
  • 500 g spanac
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • felii de pâine toast

- mod de preparare -

Carnea se curăță de grăsime și tendoane, apoi se feliază ca pentru șnițele, se bate și se condimentează cu sare, piper și oregano.
Se trec feliile de carne prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și se prăjesc în ulei încins.
Pastele se fierb în modul clasi, în apă clocotită cu sare.
Din 100 g unt, 1 lingură făină, lapte și cașcaval, se face un sos alb, care se asezonează cu puțin usturoi verde tocat mărunt și șofran, iar în acesta se scot pastele după ce sunt fierte.
Se pune untul la topit, se adaugă usturoi tocat bine, apoi făina, se amestecă bine până aceasta absoarbe tot untul, apoi se diluează, treptat, cu laptele fierbinte, se condimentează cu șofran, iar la final, se adaugă cașcavalul ras.
Pastele se scurg și se adaugă în acest sos.
Spanacul se opărește în apă clocotită, cu puțină sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge și se trage la tigaie în ulei de măsline cu puțin usturoi tocat mărunt.
Feliile de pâine se prăjesc, se freacă cu puțin usturoi, apoi se tartinează cu unt.
Peste feliile de pâine se așază un rănd de paste, apoi câte un șnițel, peste șnițel spanac cu brânză de capră, iar paste, iar un șnițel, realizând un turnuleț.
Roșiile cherry se vor trage ușor la tigaie în unt sau ulei de măsline cu puțin usturoi și vor trona pe turnulețele delicioase.
Va fi un preparat savuros și sățios.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest