Preparate carne

Preparate carne

Ruladă din piept de pui umplut cu spanac

- ingrediente -

 Pentru răsfățul de weekend, sau chiar pentru o masă festivă, merită preparată această rețetă de Ruladă din piept de pui umplut cu spanac.

  • 1 kg piept de pui, dezosat și fără piele
  • 450 gr spanac congelat, sau 600 gr proaspăt
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 1 vârf de cuțit nucșoară
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb, demi dulce

- mod de preparare -

Pieptul de pui se clătește cu apă rece, se tamponează cu prosoape de hărtie apoi se filetează  așa încât să obținem niște felii de 5-6 mm grosime.

Se aplatizează ușor presându-i cu fundul unui vas și se condimentează cu sare și piper.

Lăsăm spanacul sa se decongeleze, îl scurgem bine și îl tocăm mărunt. apoi îl amestecăm cu usturoiul tocat fin, sare, piper și nucșoară. Dacă folosim spanac proaspăt, îl opărim în apă cu sare, îl scurgem, îil tocăm și îl amestecăm cu condimentele de mai sus.

Așezăm feliile din piept de pui pe blatul de lucru, petrecându-le la capete așa încât să formăm o foaie bună de rulat. Întindem compoziția de spanac peste ele și le rulăm. Le legăm cu sfoară de bucătărie să nu se desfacă.

Punem uleiul la încins și rumenim rulada din piept de pui umplut cu spanac, pe toate părțile, la foc intens.

Apoi, o dăm la cuptor în uleiul în care s-a rumenit, stopită și cu un pahar de vin.

Lăsăm rulada la cuptor 25-30 de minute, până se pătrunde și se rumenește frumos.

Servim Rulada din piept de pui umplut cu spanac cu garnitura preferată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe