Preparate carne

Preparate carne

Șnițel bavarez

- ingrediente -

  • Pentru snitele:
  • 1 kg file de porc, pentru snitele
  • 4-5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g pesmet
  • 2 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru varza:
  • 1 kg varza murata
  • 300 ml vin
  • 2 foi dafin
  • 1 ceapa
  • 20 ml ulei de masline
  • cateva boabe ienibahar
  • chimen
  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • apa
  • unt
  • lapte

- mod de preparare -

Pentru snitele, se bat fileurile de carne, se condimenteaza, se ung cu mustar si se dau la frigider pentru o ora.

Apoi se trec prin faina, oua si pesmet si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe prosoape absorbante.

Varza se toaca foarte fin si se caleste impreuna cu o ceapa tocata de asemeni foarte fin, in putin ulei, apoi se adauga vinul, condimentele, se mai fierbe putin pe foc, dupa care se da la cuptor.

Pentru piure, se fierb cartofii taiati in cuburi, in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se paseaza impreuna cu untul si laptele fierbinte.

Se servesc snitelele bavareze cu piureul de cartofii si varza murata si optional, cu carnati si bacon afumat.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest