Preparate carne

Preparate carne

Șnițel în crustă de susan, servit cu sos delicios de iaurt și castraveți

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • boia dulce / iute
  • 3-4 oua
  • faina
  • pesmet
  • susan
  • 3-4 linguri  maioneza
  • 1-2 linguri iaurt gras
  • castraveti murati
  • oua fierte
  • cascaval (maturat)
  • ceapa
  • marar
  • patrunjel
  • tarhon

- mod de preparare -

Pieptul de pui se taie felii subtiri. Se bat portiile obtinute, cu ciocanul de snitele.
Se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline, poate si un pic de boia dulce sau iute, in functie de gusturi. Se lasa o ora deoparte, astfel aromele patrund bine in carne.
Ca sa iasa crocant, snitelul se trece prin faina, ou batut, si ulterior prin pesmet amestecat cu susan (in cantitati egale). Se prajesc in ulei incins. Se scot pe un platou.
Maioneza se amesteca cu 1-2 linguri de iaurt.
Castravetii, ceapa si ouale se taie cubulete mici. Castravetii se lasa la scurs intr-o strecuratoare, inainte de a fi adaugati in sos.
Se adauga peste sosul de maioneza, se amesteca. Se adauga cascavalul ras.
Verdeata se spala, se toaca marunt si se adauga in sos.
Sosul astfel obtinut trebuie sa stea la rece minim o ora pana sa fie servit. Se acopera cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta.
Sosul se serveste rece, alaturi de un snitel crocant si, ca si sugestie, alaturi de o garnitura de orez facut al dente, si o salata verde.
Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest