Preparate carne

Preparate carne

Șnițel în stil grecesc

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • 8- 10 portii cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • oregano
  • faina
  • oua
  • pesmet
  • susan
  • 400 gr iaurt grecesc
  • ceapa verde
  • usturoi
  • menta
  • lamaie
  • salata verde
  • ulei de masline

- mod de preparare -

 Cotletele se bat cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano.

Se amesteca in cantitati egale pesmet cu susan. Ouale se bat bine.

Se tavalesc prin faina, ou si pesmet cu susan, si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un platou.

Se prepara un sos alb. Ceapa verde se spala bine si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Iaurtul se amesteca cu ceapa verde tocata si cu usturoiul maruntit, apoi se adauga un pic de menta tocata proaspat si un pic de zeama de lamaie.

Salata se spala si se lasa la scurs. Se pregateste un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie si putina menta tocata foarte, foarte marunt. Se adauga peste salata tocata fasii subtiri.

Snitelul se serveste cu sos aromatizat si salata verde.

O explozie de gusturi si arome!

 

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest