Preparate carne

Preparate carne

Șnițel în stil vienez

- ingrediente -

  •  4-6 portii cotlet cu os
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 varza kale
  • 1 varza noua
  • 200 gr cascaval
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 50 gr susan
  • oregano
  • 1 leg patrunjel verde
  • 1 leg marar verde
  • sare
  • piper
  • mustar

- mod de preparare -

 Cotletul se unge cu mustar, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa putin la marinat.

Cartofii se fierb, in apa cu sare. Se scurg, apoi se curata, se adauga putin unt si foarte putin oregano peste ei si se preseaza usor. Separat, se soteaza putin varza kale, in putin unt cu sare, apoi se adauga peste cartofi si se amesteca, obtinandu-se astfel un piure grosier, extrem de savuros.

Se pune la incins putin unt, se adauga putina faina, se lasa sa se rumeneasca, apoi se stinge totul cu lapte, adaugand treptat si amestecand continuu. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga cascavalul taiat cubulete. Se amesteca pana se topeste cascavalul si compozitia devine omogena. Sosul se tine la cald.

Cotletele se dau prin faina, ou si pesmet amestecat cu susan, se prajesc la foc mic pana devine patrunsa carnea si crusta bine rumenita.

Varza se toaca fasii subtiri, se amesteca cu patrunjel si marar verde tocat, se asezoneaza cu sare, piper si putin otet de mere.

Cotletul se serveste cu garnitura de cartofi savurosi, salata de varza si se garniseste cu savurosul sos alb.

Un deliciu de preparat!

Sa va fie de folos!

 

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest