Preparate carne

Preparate carne

Șnițel vesel din cotlet de purcel

- ingrediente -

  • 1 kg cotlet porc
  • 600 gr spanac
  • 500 ml sos bechamel
  • 150 gr mascarpone
  • 1 kg cartofi
  • 200gr cascaval
  • pesmet
  • ou
  • faina
  • sare
  • piper
  • susan
  • nucsoara
  • ulei
  •  

- mod de preparare -

 Spanacul se fierbe usor cu un pic de bicarbonat de sodiu.Se scurge si se toaca marunt.

Se pregateste sosul bechamel din unt, faina si lapte, un praf nucsoara. Se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga spanacul, se lasa sa se omogenizeze, iar cand este aproape gata, se adauga mascarponele care ii va da un plus de finete texturii.

Separat, se curata si se taie felii groase cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline si se pun la copt, intr-o tava termorezistenta, la foc iute.

Carnea se taie felii, se bate, se condimenteaza. Se trece fiecare portie prin faina, ou si pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei incins, apoi se scot intr-o tava si se dau la cuptor pana in momentul servirii.

Snitelul se serveste cald, alaturi de un piure plin de culoare si gust din spanac, cartofi copti cu cascaval ras.

O minune de preparat!

Sa va fie de folos!

 

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest